Reference | Pozemní stavba

Úvod » Reference » Pozemní stavby » Společenský dům v Hořovicích v novém obalu

Společenský dům v Hořovicích v novém obalu

Název projektu

Snížení energetické náročnosti Společenského domu v Hořovicích

Investor

Město Hořovice

Fakturační cena

9 783 672 Kč bez DPH

Doba výstavby

11/2017 – 01/2019

Přibližně sto let starý kulturní dům se dočkal vnější omlazovací kůry, která z něj rázem činí jednu z dominant města.

Rekonstrukce společenského domu z dvacátých let minulého století se v této etapě dotkla pouze vnějších částí, jako jsou střechy, fasáda, výměna oken a dveří. Vnitřní prostory, které hojně využívají různé zájmové organizace, na potřebnou rekonstrukci čekají.

Celkem stavbaři vyměnili 530 m2 střešní krytiny na sedlových střechách a doplnili nové klempířské prvky. Ploché střechy (880 m2) zateplili a nově zaizolovali. Plocha fasády k zateplení činí úctyhodných 2835 m2. Součástí stavebních úprav byla také výměna všech 102 oken a 12 dveří. V rámci rekonstrukce bylo vyměněno také jedno schodiště a vznikl nový vstup do objektu. Nového žluto-hnědého vzhledu se společenský dům dočkal na podzim 2018.